Kengkawan Saya

Monday, February 22, 2010

Jatuh Cinta Pandang Pertama

Aku tak pernah begini. Ya ku jatuh cinta pandang pertama........ Betul tak tak tipu. Aku tertanya2 kenapalah depa nih bijak betul. Buat lampin pun bijak. Ni ha brand yang ku rasa baru ENVIBUM. Sampai jadi lampin moden yang sangat mengujakan ini. Kat Malaysia belum ada wholesaler/retailer nya... huhu sudah ku mengontek2 the owner. Feedback sangat laju. Semua gambar di sini adalah di ambil dari webnya ENVIBUM.COM Kalau duit ku berkoyan sudah pasti ku jadi wholesaler. Harga bleh check kt webnya itu ya.


Sila ambil tempat anak2. Sungguh go green

Limited edition. Disalurkan kepada Salvation Army relief efforts in Haiti

Diaper Cover yang perghhhhh sempoi and gorgeos

Pink untuk Breast Cancer research

Kenapa ku teruja
1) Material Covernya yang fuh2 sila lihat gambar sebab ku pun tiada yang real hahaha. Best tak? best kan huhu. Minkee yang best
2) Cuba Tengok Inner.. walaupun cotton tapi cun bangat
3) Insert.. nih best utk NB x yah pakai insert.. bijak jd rasanya very d less bulky
4) Design One Size also tapi tanpa butang or zip segala. Ianya mengikut pembesaran budak. (masa tengah tulis pun dada cam berdebar2 sebab teruja - huh teruk sungguh penyakit neh hahaha)
5) Ada pelekat yang mengelakkan insert dari terkeluar
6) ku suka kreatifnya meletakkan velcro tape bentuk daun untuk newborn. Bila budak dah besar ianya menjadi hiasan yang comel. Ku kureng sket velcro tapi yang ini sangat mengujakan

Brand ini keluar pun setelah bertahun2 the owner buat try and error jahit sendiri lampin untuk anak2 dia kan. Ku rasa bagi dia dah cukup sempurna untuk dijual itu yang keluar brand nih

Satu lagi, setiap pembelian CD nih USD2 disalurkan kepada mereka yang memerlukan. sila baca di SINI. Kita bukan sahaja memelihara alam dan dapat CD yang cun bangat tapi turut bersedakah kan...

Last but not least, ada sesiapa yang nak suruh aku review performance tak? Hehehe syaratnya sila bagi percuma CD nih untuk aku ya.... hahahahah Harga sekeping pun dekat nak RM100 walaweii klu bagi free akoo naklah nak suh aku beli, mana nak korek beb..

Nak tengok dan baca lebih banyak tolong klik ke Envibum.com


** ALL PHOTOS TAKEN FROM HERE



9 comments:

  1. ehehehe..comel..pernah suarakan pada abang ipar suruh beli CD nie..sudahnya bapak mertua saya sound setepet je..

    "nak susahkan diri buek apo..yang pakai buang ado ko nak jugak yang mahal2 kono cuci apo..apo bondo la ko ni..."

    saya terkedu..ekekke...takkan la nak berceramah pasal enviroment dan sebagainya dengan pak mertua kan..senyap jerla..(sambil pasang angan2 satu hari nanti akakn ku buktikan..ekekekke)

    ReplyDelete
  2. queen ; ekekek dalam apa benda yg baru walau x baru orang tua2 memang gtu.. akak slalu akan ckp perlahan jer ala2 xnak kecik ati hehehe.. takper nanti queen buktikan yer... Cd memang sgt chomel... sentiasa x bleh tahan. opss satu lagi di samping environment ianya juga untuk kesihatan anak sebab yg pakai buang tu ada bahan kimia tau... takper dah sampai masa queen nanti bleh tanya apa2 soklan kt akak erk ;))

    ReplyDelete
  3. Salam puan punyer. Mlm tadi kaklong dah cuba komen tapi tiba2 hilang plak.. Huhu.. Mlm tadi elok2 baca psl envibum ni dekat

    http://allaboutclothdiapers.com/a-review-of-envibum-cloth-diapers/

    then tgk2 ada entry puan punyer psl cd ni, terus terjah la... Mcm kebetulan laks, mungkin kita mmg satu hati.. ahax!

    ReplyDelete
  4. Aah best kan kalau bg free suh kita review.. Tukang tolong review boleh la..

    ReplyDelete
  5. kaklong; tu la pasal klu dah addicted tu gni lerr.. tak dapat pakai dapat citer2 poon jadiklah... huhu kot2 lah the owner bermurah hati nk suh review (apa kes lak nak kasi akoo review erk? sapalah akoo) hahahaha

    ReplyDelete
  6. Salam Puan Punyer..me pun ada terbaca pasal brand new....memang canggih kan..tapi sayang soon my lil tot akan beransur potty..

    ReplyDelete
  7. salam,
    saya drop by dari langit hehe..marvelous lah CD tu..baper riban tuh nak wholesale. haha

    saya minta izin link ke blog awak ye..
    rupanya kita si SI

    Liyana (www.anaqiniche.com)

    ReplyDelete
  8. Hanz; ooo sudah beransur potty caiyok...

    Liyana; lom ada kekuatan nak tya psl wholesale nya.. huhu nk kene tunggu berkoyan2 duit ku dulu huhuhu. boleh link aja ke blog saya... diizinkan

    ReplyDelete
  9. Salam Ziarah,
    Terbaca your blog kat Cloth Diaper Malaysia. Saya rasa saya jadik 1st Malaysian Reseller ler kut utk Envibum ni. Kalau berminat untuk dapatkan special price boleh ler ajak your reader join or subscribe newsletter saya. Insyaallah, May 2010 ni saya buat sale untuk Envibum. BTW, I ada special discount untuk Puan Punyer, so that Puan Punyer boleh buat review. (www.SentuhanBayu.com)

    ReplyDelete